Slik finner du rett størrelse til din lue

Måleapparat eller målebånd

Vi anbefaler på det sterkeste vårt måleapparat til måling av hodestørrelser. Dette gir det mest realistiske og nøyaktige resultatet. Man får samtidig en følelse av hvordan luen kommer til å sitte på hodet. Ta kontakt for bestilling. Alternativt kan det benyttes et mykt målebånd. Dette kan gi et mindre nøyaktig resultat, og man får ikke den samme følelsen som med et måleapparat.

Målestandard

Luens størrelse oppgis i antall centimeter og leveres kun i hver hele centimeter.

Valg av størrelse

Siden det varierer fra person til person hvor stramt hver enkelt ønsker at luen skal sitte, så er det dessverre umulig å definere en helt konkret fasit. Her må man altså i tillegg gjøre en personlig vurdering. Et måleapparat vil kunne gjøre dette enklere. Eksempel på valg av størrelse: Dersom du måler 58 cm (+/- 0,5 cm), vil det være mest naturlig å velge størrelse 58. Dersom du måler 58,6 cm og oppover, vil det i de fleste tilfeller være mest naturlig å velge str. 59. Det er generelt en fordel at luen er litt for stor enn litt for liten.

Tilpassing av størrelse

Luen kan "krympes" noe med et korkinnlegg, dersom det i ettertid skulle vise seg at den ble litt for romslig. Inntil to korkinnlegg legges innenfor svetteremmen, en foran og en bak. Dette krymper hatten inntil 0,5 cm.

Viktige moment

Vær obs på at større endringer av hårvekst, frisyrer osv. kan påvirke hvor godt en hatt passer. Dersom man fjerner mye hår i ettertid av da måling ble utført, kan luen i noen tilfeller bli for stor. Og i motsatt tilfelle, kan man også risikere at luen blir for liten.